Χειρουργικές επεμβάσεις | Πρόσωπο

Βλεφαρόπτωση

Η βλεφαρόπτωση είναι η κλινική εικόνα κατά την οποία το άνω βλέφαρο όπως αυτό οριοθετείται από τις «βλεφαρίδες», βρίσκεται χαμηλότερα από τη φυσιολογική του θέση σε σχέση με την κόρη του ματιού, εμποδίζοντας έτσι από λίγο έως πάρα πολύ το οπτικό πεδίο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

1-2 ώρες

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τοπική/ Μέθη

ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Δεν απαιτείται

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μόνιμα

Η βλεφαρόπτωση πολλές φορές είναι μονόπλευρη και μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες. Μετατραυματικά αίτια, νευρολογικά ή ιδιοπαθή είναι τα συχνότερα. Η βλεφαρόπτωση είναι μια κλινική εικόνα άμεσα ορατη η οποία δυσχεραίνει τις καθημερινές δραστηριότητες καθώς περιορίζει σε σημαντικό συνήθως βαθμό την όραση, μιας και ο ασθενής «βλέπει» το βλέφαρο του να σκεπάζει μεγάλο τμήμα του οφθαλμού. Η διόρθωση είναι χειρουργική.

Before - ImageAfter - Image

Η επέμβαση προσομοιάζει αρκετά τη βλεφαροπλαστική, διαφοροποιείται όμως σημαντικό στο ανατομικό σκέλος όπου ο Δρ. Πάτσης με εξειδικευμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής διορθώνει τη θέση των βλεφάρων αναδιαρθρώνοντας τους μύες (ανελκτύρα των βλεφάρων)  που ευθύνονται για την πτώση τους. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία τις περισσότερες φορές, παρουσιάζει τάχιστη και ανώδυνη ανάρρωση,  άμεσα αποτελέσματα ενώ φυσικά βελτιώνει τόσο το οπτικό πεδίο όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενή.

 

logo_gallery

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER